woensdag 6 februari 2008

Syndicale Delegatie 5 februari 2008

Overstap naar ander shiftsysteem

De wn-afg merken op dat er collega's zijn die vragen om van de dagshift naar het vroege/late systeem te gaan. Deze collega's moeten lang wachten op een definitief antwoord , terwijl men nieuwe mensen aanwerft en inschakelt in het vroege/late systeem .
De wn-afg vragen om niet te lang te wachten om deze collega's een definitief antwoord te geven en in eerste plaats deze collega's naar het vroeg /late systeem te laten overstappen .
HR antwoord dat zij dit zullen opvolgen.

Interne vacatures

De wn-afg merken op dat men interne vacatures uithangt in het bedrijf voor bepaalde jobs terwijl er al iemand ( extern ) is aangenomen voor die job.
Verder melden de wn-afg dat er voldoende werfreserves zijn voor bepaalde functies en dat daar geen gebruik van wordt gemaakt , men neemt liever iemand extern aan om die functies uit te oefenen.
Dit alles kan niet de bedoeling zijn van een interne vacature !!
HR meld dat zij dit eveneens zullen opvolgen en dat er een vergadering wordt gepland met de MBU - heads ivm werfreserves en/of aanwervingen.

Assemblagelijnen APH & CCM

De wn-afg geven een duidelijk signaal ivm de problemen op de beide assemblagelijnen

CCM

  • coördinatie tussen het 1ste verdiep en het gelijkvloers loopt niet zoals het moet omwille van verschillende redenen
  • tijden zijn nog steeds niet beschikbaar

APH

  • problemen met spacers ( dikte )
  • tijden zijn nog steeds niet beschikbaar

APH & CCM

Zowel bij APH als CCM wordt de blueline verschillende keren per dag volledig verandert omwille van slechte stukken of te late leveringen.

De blueline mag verandert worden maar niet ten koste van de werknemers , er moet een time - out zijn zodat er op een fatsoenlijke manier terug kan gestart worden.

HR neemt dit op en zal contact opnemen met de bevoegde verantwoordelijke om de problemen zo snel mogelijk op te lossen.