dinsdag 1 april 2008

Verslag Syndicale Delegatie 1 april 2008 ( geen grapje )

Tijden CCM & APH

De wn-afg melden dat zij begrip hebben dat acties prioriteit hebben en oa. de tijden voor CVT voorrang krijgen. Zij eisen echter dat dit geen grote invloed mag hebben op de gemaakte afspraken.
De wn-afg melden dat er afspraken gemaakt zijn dat de tijden aan de after-buckle deze week klaar waren en men dan ging beginnen aan de transmissie ( 1ste verdiep).

Ook ivm de tijden aan de APH assembly zijn er afspraken gemaakt , dit moet ook rechtgezet worden.

HR antwoord dat hij hierrond contact zal opnemen met de verantwoordelijke , en vraagt verder of het nu beter is aan de CCM met de geschilderde lijnen op de vloer.

Wn-afg melden dat er nu veel sneller wordt ingegrepen wanneer er problemen zijn , verder melden de wn-afg dat de "losse man " aan de APH moet meewerken omdat er te weinig volk is en dit met alle mogelijke gevolgen vandien.

HR meld dat er normaal geen volk te kort is , nu is natuurlijk wel de periode dat er al wat mensen thuis zijn omwille van de schoolvakanties , wat de aanwervingen betreft worden er voor hier en daar wat mensen aangeworven om anderen te vervangen die het bedrijf verlaten hebben.

Wn-afg merken op dat alle problemen die hier de dag van vandaag zijn ( leveringen , materialen , enz..) niet alleen in Antwerpen voorvallen , ook in andere plants oa. Zedelgem kampt men met dezelfde problemen.

De wn-afg geven ook nog mee dat er op 19 september 2005, na een dag staking, een afspraak is gemaakt ivm manpowerproblemen; Zo is de afspraak dat bij aanvang van de shift,repairmensen zich melden bij de brigadiers van de lijn om eventuele afwezigheden op te vangen. Zij vragen om dit terug na te leven .
Normaal is het de bedoeling dat de mensen van de repair om 7u30 stand-by staan , voor wanneer er problemen zijn ( afwezigheid van mensen) en dat zij hier dan kunnen inspringen , wanneer dit niet nodig is dat de mensen dan terug in de repair hun job gaan doen.
Zo neem je ook al een aantal spanningen weg vanaf 7u30.

Wat de APH - repairmensen betreft merken de wn-afg op dat daar al wat mensen zijn weggegaan en dat deze nooit zijn vervangen.

Controlearts

De wn-afg vinden het onaanvaardbaar op welke manier er controle wordt gedaan , zo is er iemand die al 2 weken terug aan het werken is en die toch controle krijgt , verder iemand die duidellijk laten weten heeft dat hij gehospitaliseerd wordt en na 2 dagen al controle over devloer krijgt.
Over deze zaken zijn duidelijke afspraken gemaakt en die moeten nageleefd worden.

HR antwoord hier geen weet van te hebben en meld dat het niet kan dat gehospitaliseerde mensen controle krijgen ook niet wanneer er iemand terug aan het werken is nog controle krijgen , HR zal dit bespreken met de bevoegde personen.

Personeelsdienst

Bij de indiensttreding van de nieuwe medewerker voor HR is het de bedoeling om de verantwoordelijkheid van personeelsdienst op te splitsen zodat er iemand machining en iemand voor de assembly behandeld.

Wn-afg merken op dat dit wel voor problemen kan zorgen wanneer het gaat over gelijklopende zaken zoals bijvoorbeeld brugpensioen , hierrond was ook een afspraak wat betreft inlichtingen geven naar de mensen die in brugpensioen kunnen gaan en de begeleiding hiervan .

HR antwoord dat voor iedereen zowel machining als assembly op dezelfde manier de inlichtingen en de begeleiding hiervan op dezelfde manier zal gebeuren .
Verder meld HR dat de infosessies ivm brugpensioen terug van start zullen gaan nog vóór 15 april 2008.

1ste Premie € 500

Wordt op 16 april gestort ( valuta op 16/04/08 tegen 18 april op de rekening )
Hierbij zal een afzonderlijk loonbriefje worden afgeleverd.