vrijdag 7 maart 2008

Syndicale Delegatie 4 maart 2008

Polyvalentieroosters

HR meld nogmaals dat het niet de bedoeling mag zijn dat hierdoor mensen met de vinger worden gewezen.

Wn-afg melden wel dat men al bezig is met deze roosters in bepaalde afdelingen en dat dit beter zal zijn dat dit wordt opgevolgd .

HR meld dat er 2 mensen gesoliciteerd hebben voor de job als opleidingscoördinator , enkel moet er nog bekeken worden wie deze taak zal toegewezen krijgen.
De bedoeling is dat de opleidingscoördinator kan zien via de polyvalentieroosters wie er in training is of nog niet , en aan de hand daarvan het systeem bijsturen wat training betreft.

Wn-afg melden dat zij dit in het verleden allemaal al hebben meegegeven ivm opleidingen , nu omwille van de WCM , gaat men dit toepassen.

Opleiding Brigadiers & Teamleaders

HR meld dat er opleiding zal gegeven worden aan :
  • 7 groepen brigadiers ( 5 x 3,5 u )
  • 2 groepen teamleaders ( 5 x 3,5u )

Wn-afg melden dat de laatste tijd de brigadiers veel job bijgekregen hebben ivm WCM , opleidingen , repair , en vooral als losse man aan de lijn.

HR antwoord dat de brigadiers geen job bij krijgen, via de opleiding gaan ze meekrijgen wat ze moeten doen en wat ze niet moeten doen en als er nadien nog problemen optreden ivm jobinhoud van de brigadiers moeten zij dit bespreken met hun teamleader.
Als dan de teamleader het probleem niet oplost moeten de brigadiers dit melden aan HR .

Beleid

Wn-afg melden dat vele problemen die er vandaag de dag zijn in het fabriek te wijten is aan het beleid dat hier gevoerd word.
Boven worden er door de hiërarchische lijn beslissingen genomen en op de vloer moet men dit maar oplossen , dit is niet houdbaar en kan zo niet verder !!

Wn-afg halen een aantal punten aan :
  • De tijden die gegegeven zijn aan de CCM transmissie zijn onduidelijk voor de mensen , zij vragen om deze tijden om te zetten in minuten en seconden ipv in decimalen te werken. Verder krijgen zij geen woordje uitleg ivm de tijden die gegeven zijn.
  • Wn-afg melden dat er niet geluisterd wordt naar de mensen wanneer er problemen zijn aan de lijn , en vragen of de verantwoordelijken eens een gesprek willen hebben met de arbeiders van de lijnen om zo eventuele problemen op te kunnen losen.
  • Blueline wordt dagelijks verandert zonder een time - out in te lassen , zonder de mensen ervan te verwittigen , met alle gevolgen vandien.
  • Tijden moeten voorzien worden !!!!
  • Mensen die hier bijna 1 jaar werken hebben nog geen eigen kleedkast en eigen werkpakken , ook de mensen met al wat jaren dienst hebben problemen met we werkpakken , zij hadden in het begin 4 werkbroeken en/of hemdjes waarvan ze er nu maar 2 niet meer hebben enz....
  • Mensen van de W/E shift die tijdens de verlofperiode hebben gestempeld hebben nog steeds geen geld getrokken omwille van de papieren die nog steeds niet in orde zijn.
  • Werken op feestdag ( 21 dec 2007) , er zijn nog steeds mensen die niet correct betaald zijn zoals was afgesproken , we zijn ondertussen in de maand maart .

HR antwoord dat de tijden toch gegeven zijn aan alle lijnen en wat de betaling betreft van de feestdag , deze zijn ondertussen allemaal betaald .

Wn-afg merken op dat de tijden die gegeven zijn niet overeenstemmen met de productie , de mensen krijgen tijden voor 30 drivelines terwijl men er 46 maakt en melden ook dat nog niet alle lijnen voorzien zijn van hun tijden en vragen aan HR om eens een kijkje te gaan nemen aan de CCM Transmissie.

Wat de betaling betreft van de feestdag melden de Wn-afg dat er nog steeds mensen zijn die niet betaald zijn en zij zullen voor de nodige bewijzen zorgen , echter kan dit allemaal de bedoeling niet zijn , het is de taak van personeelsdienst om mensen op een correcte manier te betalen en ervoor te zorgen dat er achteraf geen problemen zijn !!!

CAO Weekendshift

De CAO ligt nog ter bespreking .

Medische dienst

Wn-afg vragen om terug gebruik te maken van de buffer die er vroeger was van 14u tem 16u , in deze 2 uur sprong een nijverheidshelper in zodat de mensen van de medische dienst hun administratie konden afwerken van die dag en zodat iedereen in de medische dienst kan geholpen worden zowel onze werknemers als de mensen van de medische dienst zelf.

HR meld dat wanneer er een probleem is in de medische dienst , de verantwoordelijke dit moet melden . Verder zal HR een gesprek hebben met Dr.Snelders en H.Vanmeenen.