dinsdag 23 juni 2009

Verslag ondernemingsraad 23 juni 2009

Verslag vorige zitting :

Werkdruk Assembly :

Wn-afg betreuren het dat er eerst moet overgegaan worden tot een actie alvorens de mensen hun problemen kunnen ventileren en is het de taak van hierarchische lijn om de problemen te behandelen en op te lossen .
De directie antwoord dat het niet de bedoeling mag zijn om steeds actie te voeren om problemen te ventileren , en dat de hierarchische lijn zijn taak moet doen .

Outsourcing paintactiviteiten :
Wn-afg vragen wat er gaat gebeuren met de ruimte .
De directie antwoord dat tijdens de verlofperiode de conveyors zullen weggehaald worden zodat die ruimte vrijkomt om daar in de toekomst de sub-assembly van de CVT te maken en supermarket te groeperen.

Bijpas tijdelijke werkloosheid :
De directie meld dat van daag de telling is gebeurd samen met de wn-afg en hier volgt het resultaat

Aantal werknemers : 891
Aantal ingeleverde briefjes : 334
Aantal akkoord : 178 of 53%
Aantal niet akkoord : 156 of 47%

Het voorstel werd dus NIET aanvaard omwille van dat er minder dan 50% van de briefjes zijn binnengebracht.

Sodexho :Wn-afg stellen nogmaals de vraag om de maaltijcheques te bedelen op het bedrijf.

Snipperdagen aansluitend aan het verlof of eventueel onbetaalde dagen :
De directie antwoord dat er geen aanvragen zijn binnengekomen , Wn-afg merken op dat de vraag gesteld is door de mensen die dat willen aan hun teamleader en misschien langs dat kanaal niet tot op personeelsdienst geraken.

Jobstudenten :
De directie deelt mee dat men ter vervanging van de 4 ingeplande jobstudenten voor de onderhoudsdiensten , 4 werknemers heeft gevonden die tijdens de verlofperiode bij de onderhoudsdiensten tewerkgesteld zullen worden


INOM opleiding :
De directie meld dat er serieus wat misgelopen is en dat er van de 24 opgegeven vorklifters er maar 11 aanwezig waren , de directie is zich ervan bewust dat men de werknemers niet kan verplichten maar vinden het wel jammer dat er weinig reactie was. De directie deelt mee dat men het anders zal aanpakken namelijk gewoon iemand laten werken en hem de keuze laten om opleiding tevolgen terwijl iemand anders zijn job doet of gewoon werken zonder opleiding .
Wn-afg vragen of de mensen die dan de keuze maken voor opleiding dan als gewone werkdag betaald worden waarop de directie negatief antwoord omdat dit gaat over een subsidieering .

Jubilarissenfeest :
De directie deelt mee dat er een jubilarisfeest zal plaatsvinden enkel voor de mensen die gevierd worden en zal omwille van het budget er dit jaar geen plaats zijn voor de andere personeelsleden.
De wn-afg betreuren dit omdat het alweer iets is dat word afgenomen.
De directie antwoord dat men het eventueel wel kan doen voor iedereen maar dan aan een mindere kwaliteit wat alleen maar negatieve commentaar teweeg brengt.De directie geeft ook duidelijk mee dat er volgend jaar terug een volwaardig feest zal zijn.

Economische vooruitzichten :
Ivm de studie om de SWB en APA op APH te maken meld de directie dat deze studie positief is verlopen en dat men hier officieel zal starten afhankelijk van de vooruitzichten na de verlofperiode en dan eerst training te voorzien.

Downdagen
Assembly :

Juli :

CCM :
1 stempeldagen op 1 juli , 1 APdag op 20 juli

APH :
9 stempeldagen op 1,2,3,24,27,28,29,30,31 juli en 1 APdag op 20 juli


Aug:

CCM : 0 stempeldagen

APH : 2 stempeldagen



Sep :

CCM : 0 stempeldagen

APH : 2 stempeldagen


Shipping :
Afhankelijk van produktie ( machining & assembly )


Machining :

Juli : 7 stempeldagen

Aug: ? stempeldagen

Sep : ? stempeldagen



Weekendshift :
Weekend van 4,5 & 18,19 juli


De wn-afg melden dat het niet meer kan zijn zoals de manier waarop dat men te pas en te onpas de mensen contacteerd ivm werken of stempelen , er zijn duidelijk afspraken gemaakt dat men de mensen 2 dagen op voorhand moet inlichten of men al dan niet moet stempelen .

Wat het stempelen in de machining betreft vragen de wn-afg om de mensen te laten stempelen aansluitend aan de verlofperiode , de directie antwoord dat dit geprobeerd zal worden enkel is het afhankelijk van wat er eventueel zal moeten gemaakt worden.

Tewerkstelling :
Tewerkstelling op : 23 / 06 / 2009


Arbeiders
Vaste contracten :871
tijdelijke contracten:10
881
Bedienden:
vaste contracten :102
Interims :3

TOTAAL : 983

In de totalen zijn de interims ( bedienden ) niet meegerekend.



Tijdelijke contracten :

5 contracten vervallen in de periode tem eind juli , allemaal in assembly


R & RC Uren : 334.53 uren waarvan 221,52 RC
CC Uren : 49,5

Wn-afg pikken dit niet langer en wijzen de directie erop dat men de akkoorden moet naleven en melden verder dat zij dit op een ander niveau zal bespreken , de afspraak was om overtime op te nemen tot eind maart met een toegeving tot eind mei en nog staan er nog steeds uren op de teller.


Allerlei :

Individuele loonstaat :
Wn-afg merken op dat er veel individuele loonfiches verloren geraken wanneer er iemand van afdeling is veranderd en vragen om de verdeling grondig aan te pakken , verder word er gemeld dat er veel fouten gebeuren bij het invullen van timesheets wat voor veel problemen zorgt voor de bewijzen van tijdelijke werkloosheid en de werkloosheidsdienst.
Wn-afg vragen ook om op de volgende individuele fiche duidelijk te laten vermelden hoeveel gelijkgestelde dagen iemand heeft gehad , wat het vergemakkelijkt wat betreft vakantiegeldberekening , omdat er blijkbaar wel wat vergissingen gebeuren.

De directie zal dit bekijken en merkt verder op om de problemen van timesheets te definieren omdat er onlangs een opleiding is geweest ivm de timesheets.


Bewijzen tijdelijke werkloosheid ( maand Juli ):
Wn-afg vragen duidelijk om de bewijzen die worden gemaakt via de pay-roll in het begin van de maand en tevens verdeeld worden om deze dan op te sturen naar de mensen thuis zodat de mensen zo snel mogelijk hun doppapieren kunnen binnenbrengen op hun kantoor.
De directie gaat akkoord en zal de bewijzen opsturen naar de werknemers.

Belastingsaangifte € 1000 ( bonus ) :
Wn-afg betreuren het dat er vanuit HR een late berichtgeveing is gebeurt en vragen om in het vervolg de code van de vrijstelling te vermelden op de fiche 281.10.
De directie gaat akkoord maar meld verder dat dit duidelijk omschreven stond in het begeleidend boekje dat bij de belastingsbrief was.

Interne Audit WCM:
De directie meld dat er een interne audit zal plaatsvinden op 16 & 17 juli .


Volgende OR : 22 juli 2009

Geen opmerkingen: